news núm. 89

NOVEMBRE 2018

ACTUALITAT

La gestación subrogada o gestación por sustitución, una brecha entre el deseo y el derecho


Rocío Gómez Ballesteros
Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Il·lustre Col·legi d’Advocats de Granollers nº 1727.

La denominada gestación subrogada o gestación por sustitución está generando en los últimos años un intenso debate social, moral, político y jurídico.

Para adentrarnos en materia, sería conveniente detallar a qué nos referimos cuando hablamos de gestación subrogada, se podría definir (...)

// Llegir més //

Els dubtes sobre els habitatges turístics

El passat 15 de novembre es va celebrar a la seu de Foment del Treball de Barcelona, l’Assemblea de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR), en la qual, un dels punts de l’Ordre del dia feia referència a la nova declaració informativa Modelo 179 de cessió de l’ús d’habitatges amb fins turístics. ADVISORIA va participar en aquesta jornada, en concret Ricard Serras, que va exposar les principals característiques d’aquest nou model tributari.

// Llegir més //

El patinets elèctrics, regulació sobre el seu ús a les ciutats


Isabel M Martín Santolaria
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona.
Il·lustre Col·legi Advocats de Barcelona nº 25095. Il·lustre Col·legi Advocats de Granollers nº 1529.

El nombre d'usuaris dels patinets elèctrics ha augmentat en els últims mesos de forma exponencial en els municipis. Algunes d'aquestes ciutats ja han aprovat la normativa d'ús en l'espai públic. A Barcelonala normativa sobre patinets elèctrics distingeix fins a 10 mitjans de transport agrupats en tres categories:

  • TIPUS A : Unicicles, hoverboards i patinets elèctrics individuals amb longitud màxima d’1m. i pes inferior a 25Kg. Límit de velocitat 25Km/h.
  • TIPUS B : Segways i patinets elèctrics grans amb longitud màxima d’1,9m i pes inferior a 50kg. Límit de velocitat 30 Km/h.
  • TIPUS C :  Vehicles elèctrics amb més de dues rodes com la bici-taxi, els trixies o les bicicletes amb passatgers o cistell per distribució de mercaderies, amb longitud màxima de 3,1 metros i pes inferior a 50kg. Límit de velocitat 50 Km/h.


// Llegir més //

L'ESPAI DEL CLIENT

A l’Espai del Client donem a conèixer cada mes un dels nostres clients, és una forma de comunicar-nos directament amb ell i també una forma més de mostrar la seva activitat empresarial i crear sinergies de negoci. La comunicació és un element indispensable pel bon funcionament d’una empresa i des d’ADVISORIA us animem a seguir-nos pels canals que tenim a la disposició dels nostres clients, però també de tota la ciutadania que estigui interessada en aspectes legals i econòmics.

Ens podeu seguir a twitter al compte @advisoria, al nostre web www.advisoria.cat, a Linkedin  i a través de la subscripció a aquesta newsletter, que és mensual.


// Llegir més //
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
  Assessorament legal a empreses i particulars.
Gestió finacera.
Contractes i estructura salarial.
  Nòmines, convenis i acords.
Dret bancari.
Dret administratiu.
Dret de l'esport.
  Dret hipotecari.
Dret de família.
Inspeccions fiscals davant l'Administració Tributària.