news núm. 54

SETEMBRE 2015

ACTUALITAT

Novedades en la inscripción de empresas y afiliación, altas, bajas y variación de datos de trabajadores en la Seguridad Social


Valentí Sánchez Díaz
Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials de Barcelona nº 3086.

Con la publicación el pasado 25 de julio del Real Decreto 708/2015, se modifican los términos del reglamento general sobre inscripción de empresas y afiliación, altas, bajas y variaciones de datos de trabajadores en la Seguridad Social.

// Llegir més //

Polèmica sobre l’impost de Plusvàlua: possibilitat d’anul·lació de liquidacions i recuperació de l’import abonat


Montse Prades Oleas
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona.
Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró nº1014.

L’Impost municipal de plusvàlua (Impost Sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana) és un tribut local que grava l’increment que –teòricament- experimenten els immobles entre dues transmissions, és a dir, des que s’adquireixen fins que es tornen a transmetre, i es merita, és a dir, sorgeix l’obligació de pagament, en el moment de la transmissió, entenent transmissió en sentit ampli doncs l’impost es fa efectiu tant per transmissions entre vius (per exemple en compra vendes) com en casos de successions, i l’obligat a pagar-lo és el transmitent, doncs és el que ha tingut en el seu poder l’immoble i, per tant –teòricament- en el moment de la transmissió obté un benefici per raó del increment de valor.

// Llegir més //

Anàlisi sobre les despeses deduïbles dels autònoms


Alfred Nomen Fernández
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.
Gestor Administratiu Col·legiat nº 2022.

En aquest article em vull centrar en analitzar les despeses fiscalment deduïbles que poden desgravar aquells contribuents autònoms (persones físiques) que tributen en el règim d'estimació directa, tant en la modalitat normal com en la simplificada, la més habitual. En bona part coincideixen amb les despeses desgravables en l'Impost de Societats, encara que existeixen algunes diferències. Deixo de banda el supòsit dels autònoms acollits al sistema d’estimació objectiva (règim de mòduls), donat que la quota a pagar d’aquests últims és predeterminada i fixa, i no depèn de les despeses reals que finalment tingui el negoci, de manera que no es poden desgravar.

// Llegir més //

L'ESPAI DEL CLIENT

Món Viu, supermercat de productes ecològics i de granja


Tot va començar als anys 80 quan Martí Rosell va iniciar el cultiu ecològic en dues finques agrícoles i venia els productes en una parada del mercat de la plaça Gran de Mataró. Des d’aquells inicis, Món Viu ha crescut sempre amb la voluntat d’oferir al client un producte ecològic, fresc i de proximitat. En aquests moments els seus productes es poden comprar per Internet a la mateixa pàgina web, en dos supermercats de Mataró, també tenen una fruiteria i una carnisseria. Ara Món Viu es planteja el repte d’obrir botigues pròpies a Barcelona i també d’oferir la seva experiència acumulada a emprenedors que vulguin obrir botigues associades d’aquest sector. Entrevistem al gerent de Món Viu, Santi Sieira.

// Llegir més //
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
  Assessorament legal a empreses i particulars.
Gestió finacera.
Contractes i estructura salarial.
  Nòmines, convenis i acords.
Dret bancari.
Dret administratiu.
Dret de l'esport.
  Dret hipotecari.
Dret de família.
Inspeccions fiscals davant l'Administració Tributària.
 
Els professionals d'ADVISORIA estem a la disposició de tots vosaltres per a consultar i solventar 
les qüestions d'àmbit jurídic i fiscal. Podeu trucar i demanar dia i hora amb el professional encarregat de cada àrea.

www.advisoria.cat